Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/eventsm/ecorhodope.org/libraries/cms/application/cms.php on line 460
Представител на сдружението взе участие в конференцията HIGH NATURE VALUE - ecorhodope.org
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Mission

To protect and conserve the unique biodiversity of the Rhodope Mountains.

To support sustainable development in the region.

To preserve nature, culture and traditions of the Rhodope Mountains through education and by raising public awareness.

  News

  Представител на сдружението взе участие в конференцията HIGH NATURE VALUE

  Представител на сдружението взе участие в конференцията HIGH NATURE VALUE: An Answer to the Challenges Faced by Romania’s Farming Landscapes and Communities, Crowne Plaza Hotel, Букурещ. Конференцията бе организирана на 15 март, от румънската фондация „Adept” в партньорство с WWF Румъния и със съдействието на Швейцарското правителство. В основата на събитието бе споделянето на румънския опит с новата концепция за земеделските земи с висока природна стойност (HNV) и уроците научени при изпълнението на проектите свързани с прилагането на концепцията в различни района на страната.

  Сред важните гости на събитието бяха министърът на земеделието на Румъния Аким Иримеску, Иман Бут – старши експерт в ГД „Земеделие“ на ЕК, Клюни Кинлисайд – старши изследовател в Института за европейски политики по опазване на околната среда, и н.пр. Жан-Юбер Лебе – посланик на Швейцария в Румъния.

  Конференцията бе и отлична възможност за затвърждаване на контактите между двете организации и обмяна на идеи за бъдещи проекти и партньорства.

  Contact us

  If you have any questions - do not hesitate to contact us!